Dobro izdanje Petrovića i Bogdanovićeva u Trenčinu

01. October 2017

Na turniru Slovak Youth International U15 2017 od 29. septembra do 1. oktobra 2017. u Trenčinu našu zemlju predstavljali Viktor Petrović i Nina Bogdanović

Nina Bogdanović, Dragan Antić i Viktor Petrović u Trenčinu

Iako nisu stigli do postolja Viktor Petrović i Nina Bogdanović su se prikazali u dobrom svetlu na turniru Slovak Youth International U15 2017 koji je od 29. septembra do 1. oktobra 2017. održan u Trenčinu. Podosta mlađi od konkurencije naši reprezentativci su u ovom slovačkom kradu “upisali“ tri pobede. Petrović je sa maksimalnim učinkom od dve pobede prebrodio grupno takmičenje u muškom singlu i stigao do eliminacionih borbi gde je u osmini finala poražen od Rusa Kirila Bunkova, potonjeg osvajača vicešampionske titule. U ženskom singlu Bogdanovićeva je u grupi zabeležila pobedu i poraz, a zbog lošije poen razlike nije prošla dalje. Na startu takmičenje u mešovitim dublovima srpki par je u tri seta izgubio od češke kombinacije David Smutni, Lusi Metsova, koji su na kraju prigrabili bronzu u ovoj konkurenciji.

“Na veoma jakom turniru, koji je okupio preko 160 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja, naši reprezentativci su pokazali dobru igru, bez obzira na to što nisu došli u priliku da se borbe za odličja. U mešovitim parovima poraženi su u prvom kolu, iako su ubedljivo dobili prvi set. Da su prošli dalje, siguran sam, da bi imali otvoren put ka postolju, budući da je češki par stigao do bronze. U singlu Viktor Petrović nije imao sreće u žrebu, jer je već u osmini finala naišao na odličnog Rusa Bunkova, kasnijeg osvajača srebra. Naš reprezentativac je pružio veoma dobru igru, ali dve godine stariji Rus je bio nepremostiva prepreka. Bogdanovićeva je pokazala da može mnogo, ali kod odlučujućih poena nije izdržala pritisak i takoreći propustila protivnici  da prođe u dalji deo takmičenja. Sve u svemu naši takmičari su na ovom turniru stekli veoma važno iskustvo igrajući protiv jačih i starijih rivala. Dokazali su da bez ikakve sumnje imaju odličan kvalitet, koji bi polako trebalo da pretoče u rezultat na takmičenju. Turniri, poput Slovak Youth International U15, su idealna prilika za to“, kazao je trener Dragan Antić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Slovačkoj.