Podmladak u Hrvatskoj

07. September 2017

Glavni grad Hrvatske će od 8. do 10. septembra 2017. biti domaćin FZ FORZA Zagreb Youth Open 2017 i FZ FORZA Zagreb U17 Open 2017 na kojima će srpski badminton predstavljati dvanaestoro igrača i igračica

Viktor Petrović

Srpski badminton podmladak će do 8. do 10. septembra 2017. imati još jedan veliki izazov na međunarondoj sceni. Dvanaestoro naših igrača u tom periodu učestvovaće na internacionalnim turnirima u Zagrebu koji će okupiti blizu 300 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja. Na turniru Evropskog kupa za igrače do 17 godina, FZ FORZA Zagreb U17 Open 2017, ogledaće se Sergej Lukić, Matija Cupara, Marija Sudimac i Sara Lončar, koji takmičenje u glavnom gradu Hrvatske počinju u petak. U muškom singlu Lukić je postavljen za prvog nosioca i u drugom kolu će igrati protiv Nemca Jonasa Brauna. U istoj rundi ove konkurencije protivnik Cupare biće pobednik duela između Nemca Džošue Radelbeka i Bugarina Georgi Dimova. Kao drugi nosioc Sudimčeva takmičenje u u ženskom singlu kreće od drugog kola u kojem će joj rivalka biti Čehinja Ema Stankova. I Lončareva će startuje od šesnaestine finala, a bitku za plasman među 16 najboljih vodiće sa Italijankom Hudit Mair, petim nosiocem.

Lukić i Bugarin Lilijan Stojnov, koji su pre nedelju dana na turniru Svetskog juniorskog kupa u Temišvaru osvojili zlato, u osmini finala muškog dubla u Zagrebu sastaće se sa nemačkom kombinacijom Kian Ju Oei, Janik Stomel, dok će Sudimčeva i Hrvatica Inga Sadaić za plasman u polufinale ženskog singla igrati sa Slovenkama Tajom Pipan i Marušom Vračar. U mešovitim dublovima protivnici Lukiću i Sudmčevoj u borbi za četvrtfinale biće Slovenci Miha Masten i Neza Frank.

Na FZ FORZA Zagreb Youth Open 2017 u konkurenciji igrača do 9 godina nastupiće Ana Dimitrijević, a u dve godine starijem uzrastu Vuk Dimitrijević, Vukašin Krneta, Vanja Kovač i Čarna Mihajlović. Viktor Petrović, Ivan Šafarik i Nina Bogdanović ogledaće se u uzrasnoj konkurenciji do 13 godina, dok će u konkurenciji U15 nastupiti Petrović i Lončareva.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turnirima u Hrvatskoj gde će ih predvoditi treneri Dragan Antić i Stanislav Dimitrijević.