Održana Skupština BASS

28. December 2017

U sredu, 27. decembra 2017, u prostorijama Badminton saveza Srbije održana redovna godišnja Skupština BASS

Detalj sa Skupštine BASS

U sredu, 27. decembra 2017, u prostorijama Badminton saveza Srbije na Adi Ciganliji održana je redovna godišnja Skupština BASS na kojoj su prisustvovali predstavnici 11 klubova, dva granska teritorijalna saveza i delegirani predstavnik počasnih članova. Nakon izbora Radnog predsedništva i usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice Skupštine, održane 17. decembra 2016, predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović je podneo izveštaje UO o radu i finansijsko-materijalnom poslovanju između dve sedmice Skupštine. Pored toga prvi čovek srpskog badmintona predstavio je Plan rada i Finansijski plan za 2018.

Jovović je, između ostalog, naveo impozantne rezultate BASS u 2017, kako na takmičarskom, tako i na organizacionom, marketinškom i infrastukturnom polju. Uz veliku zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, kao glavnom pokrovitelju svih programa BASS, posebno je napomenuo da je u ovoj godini, koja je na izmaku, višegodišnji san svih ljubitelja badminton sporta u našoj zemlji konačno dosanjan. Kako je rekao, Nacionalni badminton centar na Adi Ciganliji, koji je nedavno stavljen u potpunu funkciju, objekat je za ponos koji će u potpunosti biti u funkciji napretka i razvoja svih badmintonaca i badmintonki u zemlji.

Nakon Jovovićevog detaljnog i sveobuhvatnog izveštaja, koji je bio potkrepljen izvanrednim podacima i brojkama, Skupština BASS je usvojila izveštaje UO o radu i finansijsko-materijalnom poslovanju između dve sedmice Skupštine, Plan rada i Finansijski plan za 2018, kao i Izveštaj Nadzornog odbora koji je podneo predsednik ovog tela Zoran Stepanović. Nakon Skupštine održan je Radni sastanak sa predstavnicima klubova na kojem je, između ostalog, diskutovano o kalendaru događaja za 2018, načinu organizacije i realizacije nacionalnih i međunarodnih takmičenja kao i drugih aktivnosti koje sprovodi BASS.

Skupštini BASS pored Radomira Jovovića, predsednika UO BASS, Tamare Koštro i Radomira Kosojevića, članova UO i generalnog sekretara Andreja Andrića, prisustvovali su predsednik Nadzornog odbora Zoran Stepanović, članovi NO Aleksandar Marković i Novo Bojičić, kao i Predrag Marčetić (BK Beograd), Marija Bulatović (BK Clear, Beograd), Ilija Pavlović (BK Novi Sad), Kristina Jovin (BK Helianthus, Novi Sad), Milica Uskoković (BK Pančevo), Goran Jelesijević (BK Dinamo), Milovan Damnjanović (BK Ekstaza, Latković), Andreja Todorović (BK Ravens KG, Kragujevac), Dragan Antić (BK Zmajevi, Kruševac), Stanislav Dimitrijević (BK Fanatik, Vršac), Dejan Rajić (Petrovački sportski klub), Milan Barbir (Badminton savez Vojvodine), Miodrag Kaličanin (Badminton savez Beograda), Predrag Vuković (delegirani predstavnik Počasnih članova), kao i gosti Marko Vasić, iz Petrovačkog sportskog kluba, i Nikola Mijačić i Igor Šešić, klupski i reprezentativni treneri.