Seniori u Bugarskoj

04. October 2017

Sofija će do 5. do 8. oktobra 2017. biti domaćin BABOLAT Bulgarian International 2017 na kojem će se ogledati i petoro reprezentativaca Srbije

Dragoslav Petrović

Sofija će od 5. do 8. oktobra 2017. biti domaćin međunarodnog turnira BABOLAT Bulgarian International 2017 na kojem će se za odličja boriti preko 150 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Boje Srbije u glavnom gradu Bugarske braniće petoro reprezentativaca. Prvog dana na teren izlaze braća Dragoslav i Borko Petrović, Luka Milić i Andrija Doder koji će u prvom kolu kvalifikacija muškog singla igrati protiv Alana Ostrovskog iz Poljske, Filipa Drekslera iz Austrije, Stamatisa Cigirdakisa iz Grčke, odnosno Mateusa Danijelaka iz Poljske. U petak, drugog dana turnira, počinju nadmetanja u parskim konkurencijama. U prvom kolu glavnog žreba muškog dubla braći Petrović će rivali biti Indijci Arun Džordž i Sanijam Šukla, dok će se Doder i Milić na startu takmičenja u ovoj konkuranciji sastati sa Makedoncima Leonidom Stojanovim i Petarom Živkovskim.

U prvom kolu mešovitih parova Doder i Milica Simić će ukrstiti rekete sa Česima Jaromirom Janačekom i Sabinom Milovom, dok će Simićeva i Jermenka Lilit Pogosijan za plasman u treće kolo ženskih dublova boriti protiv belgijske kombinacije Lise Džakes, Flore Vandenhokue.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših reprezentativaca na turniru u Bugarskoj na kojem će ih s klupe predvoditi glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.