Tri turnira u istom danu – lep prilog obeležavanju decenije i po badmintona u Kragujevcu

10. November 2017

U subotu, 11. novembra 2017. u sali Druge kragujevačke gimnazije biće održani XIV Trofej grada Kragujevca u badmintonu, XXIV B turnir – Kragujevac 2017 i X C turnir – Kragujevac 2017

Plakat za turnire u Kragujevcu

Ove godine se obeležava decenija i po badminton sporta u Kragujevcu. Lep prilog ovom jubileju biće i subotnji badminton događaj u ovom gradu. U sali Druge kragujevačke gimnazije 11. novembra 2017. biće održana čak tri turnira, koje organizuju Badminton savez Srbije i Badminton klub Ravens KG, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, BASS i Grada Kragujevca. XIV Trofej grada Kragujevca u badmintonu, XXIV B turnir – Kragujevac 2017 i X C turnir – Kragujevac 2017 okupiće oko 75 takmičara i takmičarki iz 11 klubova. Na A turniru najbolji srpski badmintonci ogledaće se u pojedinačnim konkurencijama u kojima će zlata od prošle godine braniti Luka Milić u muškom singlu i Marija Sudimac u ženskom singlu. Na B i C turniru takmičenje će biti u svih pet konkurencija. Program na šest terena u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji počinje u 10 časova.

“Ravens KG je otpočeo sa radom 2002. pomno prateći nove trendove i razvoj sporta u svetu. Vremenom smo stasali u stabilan klub saveznog ranga, koji je danas u saradnji sa nacionalnim Savezom redovan učesnik domaćih i inostranih turnira. Ponosni smo i na činjenicu da u svojim redovima imamo standardne reprezentativce Srbije. Sa nestrpljenjem očekujemo goste na sutrašnjim turnirima u Kragujevcu, a nadamo se da će svi biti zadovoljni organizacijom”, kazao je prvi čovek BK Ravens KG Andreja Todorović.

Inače, prijatelji turnira u Kragujevcu su “Tin Šped”, “Yonex“, “Koka Plus“, “Ledeni Kvas“, “Mozzartsport“, Crveni krst Kragujevac, Dom omladine i “Prizma”.