Pet pobeda u Zagrebu

16. April 2017

Od 13. do 16. aprila 2017. Zagreb bio domaćin Victor Croatian International 2017 na kojem će našu zemlju predstavljali Dragoslav i Borko Petrović i Ilija Pavlović

Dragoslav Petrović, Ilija Pavlović i Borko Petrović

Zagreb je od 13. do 16. aprila 2017. bio domaćin Victor Croatian International 2017 koji je okupio oko 150 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja. Boje Srbije na ovom takmičenju branila su trojica reprezentativaca – Dragoslav i Borko Petrović i Ilija Pavlović koji su u glavnom gradu Hrvatske zabeležili pet pobeda. Najdalje je stigao Dragoslav Petrović koji je u u borbi za četvrtfinale muškog singla izgubio s 2:0 od Švajcarca Kristijana Kričmajera. Pretodno naš reprezentativac je u prvom kolu glavnog žreba bio bolji s 2:0 od Norvežanina Petera Roena Stensita. U istoj konkurenciji Ilija Pavlović je u prvom kolu glavnog žreba, do kojeg je stigao sa tri pobede u kvalifikacijama nad Dancem Sorenom Haldom (2:0), Islanđaninom Davidom Bjarnijem Bjornsonom (2:0) i Dancem Rasmusom Rilanderom (2:0), poražen od Bugarina Ivana Ruseva s 2:0. U prvom kolu kvalifikacija muškog sinlga Borko Petrović je savladao Portugalca Ruija Mendesa s 2:0, ali je u drugom izgubio od Norvežanina Vegarda Rikeima s 2:0. Borko Petrović i Ilija Pavlović su se ogledali i u muškom dublu u kojem su u prvom kolu glavnog žreba poraženi od danske kombinacije Matijas Tiri, Soren Toft s 2:0.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na Victor Croatian International 2017.