Tri pobede u Kineskom Tajpehu

31. August 2017

Na 29. Letnjim univerzitetskim igrama, koje su od 19. do 30. avgusta 2017, održane u Kineskom Tajpehu, Srbiju na badminton turniru predstavljali Milica Simić, Ilija Pavlović, Dragoslav Petrović i trener Milan Barbir

Milan Barbir, Milica Simić, Ilija Pavlović i Dragoslav Petrović u Univerzitetskom selu u Kineskom Tajpehu

Naši reprezentativci “upisali” su tri pobede u paklenoj konkurenciji badminton turnira na 29. letnjim univerzitetskim igrama koje su od 19. do 30. avgusta 2017. održane u Kineskom Tajpehu. U muškom singlu i Dragoslav Petrović i Ilija Pavlović bili su slobodni na startu, a potom su “preživeli” drugo kolo i tako se plasirali među 32 najbolja igrača. Petrović je savladao Slovenca Primoža Flisa s 2:1, a Pavlović Australijanca Atitana Seladuraija s 2:0. Međutim, na putu ka osmini finala ispred naših igrača našli su se sjajni Azijati. Petrovića je u šesnaestini finala s 2:0 pobedio Japanac Hieokjin Jeon, dok je od Pavlovića u istoj rundi s 2:0 bio bolji Jen Hao Hsu iz Kineskog Tajpeha.

Treću pobedu na Univerzitetskim igrama naš badminton tim je zabeležio u konkurenciji mešovitih dublova. Pavlović i Milica Simić su u borbi za šesnaestinu finala savladali s 2:0 estonsku kombinaciju Matis Frederik Kart, Sigrid Laura Mura, ali su potom, istim rezultatom, poraženi od Nemaca Johanesa Marije Pistorijusa i Linde Efler. Simićeva je nastupila i u ženskom sinlgu gde je u prvom kolu izgubila s 2:0 od Ruskinje Anastasije Ronzine.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Univerzitetski sportski savez Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću srpskog badminton tima na Univerzitetskim igrama u Kineskom Tajpehu, koji je sa klupe predvodio glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.