Dva nova srpska dubla debituju u Pečuju

07. February 2018

Boje Srbije na 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018 od 8. do 11. februara 2018. braniće Marija Sudimac, Sara Lončar, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić, Kristina Jovin i Marko Bubalo sude na turniru

U dve parske konkurencije nastupa u Pečuju: Mihajlo Tomić

Pečuj će od 8. do 11. februara 2018. biti domaćin turnira Svetskog kupa za juniore, 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018, koji će okupiti gotovo 150 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja. Boje naše zemlje na ovom turniru braniće četvoro reprezentativaca – Marija Sudimac, Sara Lončar, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić koji, u pratnji trenera Dragana Antića, u sredu putuju u Mađarsku. U muškom singlu Lukić će biti slobodan u prva dva kola, pošto je Turčin Jazgan Kalisir, njegov nesuđeni rival u drugom kolu, otkazao učešće. Tako će naš reprezentativac u ovoj konkurenciji startovati u petak i to od osmine finala u kojem će mu protivnik biti bolji iz duela između Austrijanca Luke Frošauera i pobednika meča Andrej Don (Ukrajina) – Francisko Oliveira (Portugalija). Sudimčeva će na startu takmičenja u ženskom singlu u četvrtak od 13 č ukrstiti rekete sa domaćom takmičarkom Lejlom Ombodi, dok će Lončarevoj istog dana od 13,30 č rivalka u prvom kolu biti Hrvatica Laura Horvat.

Prvog dana turnira na terenu će se naći i srpski mešoviti dubl Tomić, Lončar. Za plasman u drugo kolo ove konkurencije od 11 č će se boriti sa slovačkom kombinacijom Andrej Antoška, Aleksandra Remenova. U muškom dublu nastupiće Lukić i Tomić koji će u petak od 14 č voditi bitku za osminu finala sa Hrvatima Lukom Grubićem i Bornom Vadljom. Četvrtfinaliskinje prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina u Pragu, Sudimčeva i Hrvatica Inga Sadaić preskočiće prvo kolo ženskog dubla dok će se u drugom, u petak od 17,30 č, sastati sa boljim iz duela između Austrijanki Serene Au Jong i Sabrine Herbs i Mađarica Fani Dore Kiš i Kiti Šotak.

“Rezultat u Pečuju u potpunosti nam je u drugom planu, tim pre što se radi o izuzetnom jakom turniru na kojem će većina igrača i igračica biti znatno starija od naših reprezentativaca. Akcenat će biti na pojedinim elementima igre koje smo uvežbavali na treninzima i na proveri dva dubla koji će prvi put nastupiti na nekom međunarodnom takmičenju – muškog Lukić, Tomić i mešovitog Tomić, Lončar”, kazao je pred put u Mađarsku Dragan Antić.

Pored igrača i trenera na turniru u Mađarskoj Srbija će imati predstavnike i među sudijama, a to su Kristina Jovin i Marko Bubalo. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018.