Kaličanin uspešno odgovorio velikom izazovu u Nikoziji

20. December 2017

Na turniru Cyprus U17 International 2017, koji je od 15. do 17. decembra 2017, održan na Kipru naš reprezentativac Miodrag Kaličanin bio glavni sudija, Marta Bogdanović posle prolaska grupe izgubila u osmnini finala

Miodrag Kaličanin i Marta Boganović na Kipru

Nikozija je od 15. do 17. decembra 2017. bila domćina Evropskog kupa za igrače do 17 godina, Cyprus U17 International, na kojem se za odličja borilo oko 100 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja. Glavna uloga na turniru u glavnom gradu Kipta pripala je našem reprezentativcu Miodragu Kaličaninu, koga je domaćin izabrao za glavog sudiju. Na taj način rukovodio je svim segmentima organizacije, koja je na kraju ocenjena kao izuzetno uspešna. Pored Kaličanina Srbiju je u Nikoziji predstavljala i Marta Bogdanović koja se ogledala u ženskom sinlgu. Pobedama nad Izraelkom Lital Mirovoj (2:0) i domaćom takmičarkom Eleni Petrou (2:1) i porazom od Italijanke Katarine Fink naša reprezentativka je zauzela drugo mesto u grupi 3 i tako se plasirala u eliminacione borbe. Na žalost u osmini finala poražena je od Mađarice Pane Pitel (2:0).

“Turnir u Nikoziji je za mene je bio jedno novo iskustvo jer sam prvi put ulogu glavnog sudije imao na nekom od BEC turnira u inostranstvu. Iako Cyprus U17 International po broju takmičara ne može da se meri sa našim turnirom u Novom Sadu, za mene je predstavljao pravi izazov. Zanimljivo je da se ovaj turnir u pojedinačnim konkurencijama igrao po formatu takmičenja po grupama koje vode u eliminacionu rundu, što je neuobičajeno za BEC takmičenja. Moram i da napomenem da sam veoma zadovoljan i nastupom naše jedine takmičarke na ovom turniru, Marte Bogdanović, koja je uspela da prođe grupnu fazu i plasira se u eliminacionu rundu“, kazao je Miodrag Kaličanin, koji je nedavno uvršten među pet najboljih studenata generacije Projekta koji je finansirao program Evropske unije ERASMUS+ s ciljem edukacije sportista i sportskih radnika na polju menadžmenta događaja.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina i Marte Bogdanović na turniru na Kipru.