Balkanski izazov u Prvomaju

28. June 2017

Na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina u bugarskom gradiću Prvomaju od 30. juna do 2. jula 2017. Srbiju će predstavljati šestoro reprezentativaca u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji

Jedan od aduta u Bugarskoj: Viktor Petrović

Bugarski gradić Prvomaj će od 30. juna do 2. jula 2017. biti domaćin Balkanskog prvenstva za igrače do 13 godina na kojem će boje Srbije u ekipnoj, a potom i u pojedinačnoj, konkurenciji braniti šestoro reprezentativaca – Vanja Rašeta, Miloš Dmitrović, Viktor Petrović, Anđela Vitman, Natalija Boharević i Nina Bogdanović. Oni, sa trenerom reprezentacije Nikolom Mijačićem u četvrtak, 29. juna, kreću put Bugarske. Dan kasnije počinje takmičenje u ekipnoj konkurenciji. U subotu u prepodnevnim časovima na programu su timski okršaji za medalje, a u popodnevnim počinju borbe za pojedinačna odličja, čija će završnica biti u nedelju.

“U ovoj generaciji imamo nekolicinu izuzetno talentovanih igrača i igračica, a nadam se da će to dokazati na Balkanijadi u Bugarskoj. Tek posle žreba odlučiću kako ćemo nastupiti u ekipnoj konkurenciji, a nakon toga doneću odluku ko će igrati u kojoj pojedinačnoj konkurenciji“, kazao je Nikola Mijačić pred put za Bugarsku.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpske reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina u Bugarskoj.