Lukić i Sudimčeva prvi nosioci u Edegemu

14. April 2017

Od 15. do 17. aprila 2017. u Belgiji će biti održan VICTOR JOT U17 2017 na kojem će boje Srbije braniti Sergej Lukić i Marija Sudimac

Sergej Lukić i Marija Sudimac

U belgijskom gradiću Edegemu od 15. do 17. aprila 2017. održaće se jak internacionalni turnir VICTOR JOT U17 2017 na kojem će se za odličja boriti oko 150 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja. Našu zemlju će na ovom turniru predstavljati Sergej Lukić i Marija Sudimac koji će se, predvođeni trenerom Igorom Šešićem, ogledati u svih pet konkurencija. U singlu oboje naših reprezentativaca postavljeni su za prve nosioce. U prvom kolu Lukić će u subotu od 15 časova igrati sa domaćim takmičarem Karstenom Maselisom, dok će se Sudimčeva, koja je slobodna u prvom kolu, u drugom od 19 časova sastati sa pobednicom meča između Italijanke Togneti Rebeke i Belgijanke Evelien Kauvenberg. Istog dana od 13 časova naš par će u drugom kolu mešovitih dublova igrati sa finskom kombinacijom Toni Lindelof, Julija Salonen.

U nedelju, 16. aprila, Lukić i Sudimčeva startuju u muškom, odnosno ženskom dublu gde će im partneri biti Bugarin Ilijan Stojanov, te Hrvatica Inga Sadajić. Lukić i Stojanov će se od 9,50 č za plasman u drugo kolo sastati sa Belgijancima Robijem Bronselerom i Sene Houthudom, dok će Sudimčeva i Sadaićeva od 12,30 č za plasman u četvrtfinale igrati sa pobednikom meča Julijana Viana (Brazil) / Karlota Viejo (Španija) – Leila Ombodi, Kiti Šotak (Mađarska).

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na VICTOR JOT U17 2017.