Troje badmintonaca među najuspešnijim sportistima Kruševca

21. December 2017

Marija Sudimac proglašena za najbolju juniorku, Sergej Lukić za najboljeg kadeta, a Viktor Petrović za najboljeg pionira Kruševca u 2017. na svećanosti u Narodnom muzeju u ovom gradu održanoj 20. decembra 2017.

Sergej Lukić, Marija Sudimac i Viktor Petrović

U velikoj sali Narodnog muzeja u Kruševcu u sredu, 20. decembra 2017, Sportski savez ovog grada dodelio je priznanja najuspešnijim sportistima, sportskim kolektivima i sportskim radnicima za ovu godinu. Po tradiciji među laureatima su se našili i članovi Badminton kluba Zmajevi. Marija Sudimac je proglašena za najbolju juniorku, Sergej Lukić za najboljeg kadeta, a Viktor Petrović za najboljeg pionira. Prigodne plakete Sudimčevoj je uručio Miomir Božilović, predsednik Komisije za sport Grada Kruševca, Lukiću Predrag Milinković, pomoćnik gradonačelnika Kruševca za sport, a Petroviću Dušan Pešić, predsednik Sportskog saveza Grada Kruševca.

“Srećan sam što su naši članovi i ove godine među laureatima Sportskog saveza Grada Kruševca. Ovo je još jedan dokaz da je naš rad prepoznat i vrednovan od lokalne samouprave koja nam godinama pomaže finansijskim sredstvima, koja se polako povećavaju, i pojedinačnom stipendijom. Mi ćemo se i ubuduće truditi da na terenima širom zemlje i inostranstva postižemo sjajne rezultate i tako opravdamo epitet jednog od najuspešnijih klubova u Kruševcu“, kazao je prvi čovek kruševačkih Zmajeva Dragan Antić.

Među dobitnicima priznanja bili su i član auto sportskog kluba Božilović FAM rejsing tim Darko Božilović (najbolji senior), članica Planinarskog sportskog kluba Jastrebac (najbolja seniorka), odbojkaši OK Napredak 037 (najbolja ekipa), sedmogodišnji teniser Nikola Stefanović (sportska nada) i advokat u penziji Miomir Miša Rajković (životno delo). Dodeli priznanja prethodila je godišnja Skupština Sportskog saveza grada Kruševca, na kojoj su predstavnici sportskih klubova razgovarali o ovogodišnjim uspesima, ali i o aktuelnim problemima u kruševačkom sportu.