U Grčku sa 16 takmičara

19. April 2017

Sidirokastro će od 20. do 23. aprila 2016. biti domaćin dva međunarodna turnira Hellas Junior 2017 i Youth International 2017 na kojima će takmičiti čak šest badmintonki i 10 badmintonaca iz naše zemlje

Mateja Manić

Grčki gradić Sidirokastro će od 20. do 23. aprila 2017. biti domaćin dva međunarodna turnira koji će okupiti preko 250 takmičara iz 20-tak zemalja. Na Hellas Junior 2017, koji počinje petak, boje naše zemlje braniće četvoro igrača. U muškom singlu ogledaće se Luka Milić, Nenad Milošević, Mateja Manić i Andrej Šafarik, a u muškom dublu Manić i Milošević. Takmičenje na Youth International 2017 startuje u četvrtak, 20. aprila. U uzrasnoj konkurenciji do 11 godina u singlovima će nastupiti Vuk Dimitrijević i Ana Dimitrijević. U istoj uzrasnoj kategoriji Dimitrijević će igrati i u dublu sa Rumunom Vladom Dehelanom. U dve godine starijem uzrastu u singlovima će igrati Viktor Petrović, Vanja Rašeta, Miloš Dmitrović, Ivan Šafarik, Nina Bogdanović, Anđela Vitman i Natalija Boharević. Dmitrović i Rašeta, odnosno Dimitrijević i Šafarik igraće u muškim dublovima, Boharevićeva i Grkinja Joana Jordanova u ženskim, a Petrović i Boganovićeva, Rašeta i Vitmanova, te Dmitrović i Boharevićeva u mešovitim.

U konkurenciji igrača i igračica uzrasta do 15 godina Mihajlo Tomić, Petrović, Sanja Perić i Sara Lončar takmičiće se u singlovima. Petrović i Tomić će činiti muški dubl, Perićeva i Vitmanova, te Bogdanovićeva i Lončareva ženski, a Tomić i Lončareva mešoviti. Put Grčke srpska ekspedicija je krenula u utorak i sredu, a u stručnom štabu biće Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacija Srbije, i treneri Dragan Antić i Stanislav Dimitrijević.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskih timova na turnirima u Grčkoj.