Srpska “četvorka” trenirala i osvajala medalje u Korči

10. July 2017

Od 3. do 7. jula 2017. u albanskom gradu Korči održan međunarodni trening kamp na kojem su učestvovali Sofija Dmitrović, Miloš Dmitrović, Vanja Rašeta i Luka Milić i trener Marija Bulatović

Učesnici međunarodnog kampa u Korči

U okviru regionalnog projekta Evropske badminton konfederacije (BEC) albanski grad Korča od 3. do 7. jula 2017. bio je domaćin međunarodnog kampa koji je okupio igrače i igačice iz četiri zemlje – Makedonije, Grčke, Albanije i Srbije. Učešće na kampu iz naše zemlje “upisali” su Sofija i Miloš Dmitrović, Vanja Rašeta i Luka Milić, kao i trener Marija Bulatović. Svojevrsni zaključak kampa, koji je vodila Rumunka Korina Dan, predstavljao je Memorijalni turnir “IDA'S FRIENDS”. Na njemu su pored učesnika kampa nastupili i igrači i igračice iz Bugarske koju su u Korču doputovali u pratnji predsednika Balkanske badminton asocijacije Puzanta Kazabjana. Dva odličja skor su naših igrača na ovom turniru. Dmitrovićeva je osvojila zlato u ženskom singlu, a Vanja Rašeta srebro u muškom singlu, u kojem su Dmitrović i Milić zaustavljeni na korak od odličja. Četvrtfinale bio je konačan domet i našim parovima – Dmitrovićevoj i Miliću, odnosno Dmitroviću i Rašeti.

"Ovo je moj treći odlazak u Korču, a svaki put se sa ovog kampa vratim sa lepim utisicima. Gostoprimstvo je uvek na najvišem nivou, a posebno mi je drago što je kamp iz godine u godinu sve bolje organizovan, sa osetnim napretkom na svim poljima. Takođe, sjajan je osećaj kada ste u mogućnosti da pomognete i prenesete svoje znanje, na isti onaj način kao što je neko vama to pružio pre 20 godina", kazala je Marija Bulatović.