Milićev start u 2019. koji mnogo obećava

Naš reprezentativac Luka Milić ostavio odličan utisak na turniru Svetskog seniorskog kupa, Yonex Estonian International 2019, koji je od od 10. do 13. janaura 2019. održan u Talinu

Badminton savez Srbije | 12.01.2019.

Luka Milić je u svom prvom međunarodnom izazovu u 2019. ostavio snažan utisak. Na turniru Svetskog seniorskog kupa, Yonex Estonian International 2019, koji je od od 10. do 13. janaura 2019. održan u Talinu, naš reprezentativac je stao na korak od glavnog žreba, izgubivši u poslednjem kolu kvalifikacija od Malezijca Tek Zi Sua (2:0), potonjeg osvajača bronze u muškom singlu. Upravo u ovom meču Milić je, uprkos porazu, pokazao da bi u ovoj godini mogao da napravi još jedan ogroman skok na svetskoj badminton pozornici. Iako iscrpljen zbog viremije koju je imao uoči turnira naš reprezentativac je pošteno oznojio svojevremeno 50. svetskog igrača koji je u Talin stigao sa trijumfima na dva prethodna turnira na kojima je učestvovao. Do okršaja sa Malezijcem Milić je “upisao” dve pobede. U prvom kolu kvalifikacija ubedljivo je savladao Estonca Heminga Lina (2:0), dok je u drugom bio bolji od Ukrajinca Gliba Beketova (2:1). Glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir bio je zadovoljan Milićevim nastupom u Estoniji. 

“Iako u rezultatskom smislu ovaj turnir možemo posmatrati kao nedovoljno dobar, lično mislim da je ovo jedno od najvažnijih takmičenja koje je Milić odigrao na svetskoj badminton pozornici u svojoj seniorskoj karijeri, a vreme će pokazati da li sam u pravu. Naime, odigrao je ravnopravan meč sa bivšim top 50 igračem sveta, koji se vraća turnirima i koji je osvojio prethodna dva turnira na kojima je učestvovao. Treba napomenuti da je Milić u Talinu nastupio posle sedmodnevne bolesti. Uprkos tome zabeležio je dve pobede, nakon kojih je u istom danu izašao na megdan sjajnom Malezijcu, a iako je tokom čitavog duela imao grčeve u obe noge, nije bio daleko od pobede. Sve u svemu upravo ovaj meč bi trebalo da učvrsti Lukino samopouzdanje i veru da može da ozbiljno pomrsi račune gotovo svim igračima iz kategorije “Top 100”, istakao je Milan Barbir. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Luke Milića na turniru u Talinu.