Zapažena Milićeva rola u Grčkoj

Na turniru Svetskog seniorskog kupa, Hellas International 2018 srpski reprezentativac Luka Milić “upisao” tri pobede

Badminton savez Srbije | 21.04.2018.

Luka Milić je imao zapaženu rolu u muškom singlu na turniru Svetskog seniorskog kupa, Hellas International 2018, koji se od 19. do 22. aprila 2018. igra u Grčkoj. Naš reprezentativac je sa tri ubedljive pobede stigao do glavnog žreba ove konkurencije, a potom za dlaku poražen u borbi za plasman među 16 najboljih u Sidorokastru. U prvom kolu kvalifikacija Milić je bio bolji od Letonca Niksa Podosinoviksog (2:0), u drugom je očitao lekciju Holanđaninu Denisu Kopenu (2:0), dok je u trećem, poslednjem, kolu uzeo meru Šveđaninu Simonu Knutsonu (2:0). Posle velike borbe u tri seta (2:1) u šesnaestini finala izgubio je od Engleza Dejvida Džonsa. U muškom dublu Andrija Doder i Milić su u okršaju za četvrtfinale poklekli u duelu sa Dancima Jonasom Eilskovom Jesenom i Frederikom Sangtongom. Rivali su slavili s 2:1 u setovima.

U kvalifikacijama muškog singla Mateja Manić je na startu takmičenja poražen od Nemca Tila Borsdorfa (2:0), dok je Marija Bulatović u mešovitom dublu u paru sa Bugarinom Blagovestom Kisjovim u drugom kolu kvalifikacija poražena Engleza Kalum Heminga i Fi Teng Lie (2:0).

“Milić je imao odličan nastup u singlu. Bio je ubedljiv i siguran u kvalifikacijama i nikad bliži plasmanu u drugo kolo glavnog žreba turnira. Svakako da ima još mnogo stvari na kojima ima prostora za napredovanje ali generalni utisak je sjajan. Smatram da su u parovima Doder i Milić, nažalost, potpuno podbacili i da je izgubljen meč od realno slabijeg protivnika, a samim tim propuštena velika šansa da se u nastavku turnira osvoji  neka od medalja” istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na turniru u Grčkoj.